Υπ. Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Γαλαξιδιού - Ε. Π. Γαλαξιδίου (Παναγιωτόπουλος Αθ.)


 ------------------------------------------------------------
 ΓΡΙΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ

Μετά από12ετή θητεία στο χώρο της αυτοδιοίκησης, τα 2 εξ αυτών ως αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου, αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά για το Τοπικό Συμβούλιο Γαλαξιδίου, με το Συνδυασμό "Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών" και το Θανάση Παναγιωτόπουλο, γιατί πιστεύω πως μαζί μπορούμε να προσφέρουμε τα μέγιστα στον τόπο μας.
Αθανάσιος Φ. Γρίβας

http://andidelfon.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8446.html


------------------------------------------------------------
 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η αποδοχή της τιμητικής για μένα πρόκλησης-πρόσκλησης εκ μέρους της "Ανανεωτικής Δύναμης

Δήμου Δελφών" για την Τα.Κ.Γαλαξιδίου, έγινε μετά από αρκετή σκέψη. Τα χαρακτηριστικά της κυοφορούμενης προσπάθειας, τα πρόσωπα, οι στοχεύσεις, το συλλογικό που καλείται να μην σκοντάψει σε οτιδήποτε επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την καθημερινότητα και την μάχη για επιβίωση. Πριν και πάνω απ’ όλα όμως, η ευθύνη.
Τα πρόσωπα πειστικά. Η ματιά τους καθαρή. Αλλά και τα λόγια τους το ίδιο: Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η κουβέντα μας σε πρώτο ενικό, απαλλαγμένη από φραστικές ακροβασίες, υπαινιγμούς, φιοριτούρες, υπονοούμενα.
Δύσκολα μετά απ’ όλα όσα μας έχουν συμβεί, σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο, θα περίμενα κι εγώ ο ίδιος να πειστώ, πόσο μάλλον, να συμπαραταχθώ. Το έκανα και -με κάθε ειλικρίνεια: ξάφνιασε κι εμένα τον ίδιο- το έκανα ασμένως! Γιατί με έπεισε ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος, γιατί δεν φθάνουν οι βαρύγδουπες διαπιστώσεις με σηκωμένο το φρύδι, γιατί αυτή η ιστορία εμάς και τα παιδιά μας αφορά και, σε τελευταία ανάλυση, αποδεδειγμένα είναι πολύ σημαντική για να την αφήνουμε εσαεί στα χέρια κάποιων –δοκιμασμένων και με μετρήσιμο αποτέλεσμα- άλλων.
Το κατά πόσον αυτή η πρωτοβουλία καθημερινών ανθρώπων θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, μένει να φανεί. Το κατά πόσον εμείς θα καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε τις προτάσεις της, επίσης. Αυτό που βασίμως υποψιάζομαι όμως είναι ότι «μέτρα» και «λογικές» του λιγότερο ή περισσότερο πρόσφατου παρελθόντος, έχουν οριστικά τελειώσει. Και μαζί τους η… σκόπιμη «δημιουργική» ασάφεια.
Η σκυτάλη, έχουμε όλοι ανεξαιρέτως χρέος και ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας, να δοθεί στο αποτέλεσμα. Δεν αρκούν οι προθέσεις, τα περίπου, τα… κάπως έτσι, τα μπαλώματα.
Είχα την τύχη από την ενηλικίωση μου μέχρι σήμερα ν’ απασχοληθώ επαγγελματικά κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Επί εικοσιπέντε χρόνια στην δημοσιογραφία, σήμερα σε άλλο μετερίζι ως ιδιωτικός υπάλληλος, πριν απ’ αυτή την ενδιαφέρουσα για μένα διαδρομή όμως, όπου μπορεί να φθάσει ο νους του ανθρώπου.
Σ’ ό,τι καλό ή κακό έχει να επιδείξει αυτή η διαδρομή με λάθη και παραλείψεις, στοχεύσεις, προθέσεις και σχεδιασμοί, επιβραβεύθηκαν αποκλειστικά και μόνον όταν παρήγαγαν αποτέλεσμα. Και πιστεύω πλέον ακράδαντα: δικαίως.
Δεν αρκούν οι προθέσεις για την γάγγραινα της ανεργίας ή της αντιμισθίας, δεν αρκούν οι προθέσεις για να διατηρήσουμε ένα στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης, για να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολειά μας, πρόσβαση στην Υγεία, να διαφυλάξουμε την κληρονομιά του όμορφου αλλά παραμελημένου τόπου μας, να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό, την ιστορία μας. Να παλέψουμε για την χαμένη υπεραξία της γης μας και όσων ο καθένας από μας με κόπο και στερήσεις κατάφερε ν’ αποκτήσει για τον ίδιο και τα παιδιά του.
Καλή Ανάσταση και υγεία σε όλους.
Ανδρέας Καρακώστας
Ιδ.Υπάλληλος
Αναρτήθηκε από Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών στις 5:09 π.μ.

http://andidelfon.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1103.html


------------------------------------------------------------
 ΛΙΤΣΑ – ΒΩΤΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ


------------------------------------------------------------
 ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


------------------------------------------------------------
 ΜΗΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ


------------------------------------------------------------
ΤΣΕΚΟΥΡΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ